Obre el menú principal

Canvis

Volem escriure un llibre

2.138 bytes afegits, fa 2 anys
Fase de revisió superada
{{Inacabatnavegar|anterior=Índex|següent=Primera part}}__NOTOC__ 
Volem escriure un llibre que desperti consciències, que mobilitzi persones, que enforteixi grups, que connecti xarxes.
 
== Motivació ==
 
Volem escriure un llibre que esdevingui un mapa de ruta per a amants de la llibertat. L'objectiu de l'estratègia espiral és [[Felicitat per a tothom]]. L'objectiu d'aquest llibre és ajudar persones inquietes a caminar en aquesta direcció, pel seus camins i al seu pas. Sense pressa, sense pausa.
Estem indignades amb l'opressió i el patiment causats per elits obsessionades en acumular poder al preu que sigui. Estem indignades per la seva insaciable conquesta de l'economia, la política, la comunicació i qualsevol altra esfera de les nostres vides.
Avui no sabem com acabar amb aquesta gran injustícia, però tampoc volem mantenir-la amb la nostra complicitat. Algun dia superarem aquesta gran maquinària d'egoisme i violència disfressada de seguretat, democràcia i lleure, però com?
Tenim una idea, l'estratègia espiral. No és una idea nostra ni nova. És una síntesi de moltes idees i accions empeses per amants de la llibertat , ara i abans, aquí i arreu.
== Objectiu ==
 
Tants problemes arreu. Què fer?
 
Qualsevol canvi comença amb tu.
 
Quan la impotència davant els problemes impedeix que actuem, aquesta impotència esdevé el primer problema a resoldre. L'estratègia espiral és una invitació a convertir la indignació i la impotència en motivació i acció.
 
Escrivim aquest llibre per a ajudar persones inquietes a fer un pas cap a la felicitat per a tothom. Aquest pas seguit d'un altre pas crea camí. Aquest camí connectat amb altres camins d'altres persones inquietes crea xarxa i moviment. Fet aquell pas, on hi havia impotència ara hi ha cooperació.
 
També escrivim aquest llibre per a ajudar grups contribuint amb gran esforç a la felicitat per a tothom. Ells també corren el risc de caure en la impotència. Quan l'estratègia espiral s'escampa, els grups enxarxats i en moviment reben nous caminants i enforteixen les seves connexions.
== Estructura ==
 
Volem escriure un llibre imprimible. Un llibre breu (per sota de 100 pàgines) amb capítols breus (una o dues pàgines cadascú). Volem anar al gra i sol·licitar només l'atenció necessària.
 
El llibre té una introducció del projecte (que estàs llegint) i tres parts:
* ''El principi espiral'', on expliquem la teoria que articula l'estratègia espiral.
* ''Problemes immediats'', on seleccionem una col·lecció variada de problemes quotidians, i on posem en pràctica el principi espiral per a trobar passes igualment quotidianes cap a solucions.
* ''Problemes fonamentals'', on identifiquem els problemes radicals dels quals es deriven molts altres problemes, i on posem en pràctica el principi espiral per a trobar passes igualment radicals cap a solucions.
 
El fet d'escriure un llibre en línia obre altres possibilitats: enllaços, ampliacions, esborranys, discussions... El temps dirà quines d'aquestes possibilitats són aprofitades. L'objectiu principal és escriure un llibre, la resta és necessari en quant ajudi a aconseguir l'objectiu principal.
== Participació ==
== Primera faseVolem escriure un llibre amb tu. Escriure amb companyia és molt motivador. Amb tu, aquest llibre millora i arriba a més gent. Què pots contribuir a aquest projecte:* [[Espiral: massa críticaGuia de lectura|Lectura]]. Gràcies a la redacció oberta d'aquest llibre, qualsevol persona pot llegir i valorar nous textos a mesura que els creem. ==* 1 redactora o més[[Espiral:Guia de promoció|Promoció]]. Gràcies a la publicació lliure i gratuïta d'aquest llibre, qualsevol persona pot difondre tant el projecte com els nous capítols a mesura que són publicats.* 10 revisores o més[[Espiral:Guia de revisió|Revisió]]. Gràcies a la plataforma col·laborativa que utilitzem, qualsevol persona pot contribuir a la millora dels textos amb preguntes, propostes i correccions.* 100 promotores o més[[Espiral:Guia de redacció|Redacció]]. Gràcies també a aquesta plataforma i a la llicència lliure dels continguts ([[Espiral:Drets d'autor|CC0 - domini públic]]), qualsevol persona pot contribuir a la redacció dels textos.* 1000 lectores actives o mésMés enllà d'escriure aquest llibre, també [[Espiral:Administració|administrem espiral.org]]{{navegar|anterior=Índex|següent=Primera part}}
== T'hi apuntes? ==Els llibres s'escriuen per a ser llegits. Busquem lectores! Amb un nombre creixent de lectores, la resta ja vindrà.* Per a ser una '''lectora activa''' només has de crear un compte, llegir nous capítols a mesura que es publiquin i compartir la teva avaluació de 1 a 5 estels.* Les '''promotores''' ajuden a difondre el projecte, nous capítols i altres novetats en el seu entorn (grups locals, comunitats en línia, xarxes socials, mitjans...)* Les '''revisores''' segueixen el progrés dels capítols en curs i contribueixen idees, preguntes, correccions...* Les '''redactores''' escriuen el gruix de la guia.Si tens suggeriments o preguntes sobre el projecte, [[Espiral Discussió:Projecte|comparteix-los públicament]] o escriu a info arroba espiral punt org.{{Vots}}
== Feina a fer ==# Escriure [[Felicitat per a tothom]].# Arreglar el peu de pàgina.# Arreglar la barra de navegació lateral.# Favicon d'espiral.# Documentar la connexió amb Wattpad.# Facebook# Twitter# Google+# Instruccions per a seguir, llegir, avaluar, debatre, revisar, escriure.# Plantilla de navegació entre pàgines.# Buscar voluntaris que vulguin revisar articles abans de publicar-los.{{Projecte Espiral}}