Obre el menú principal

Canvis

Espiral:Guia de lectura

1.264 bytes afegits, fa 3 anys
Molts canvis fets volant (literalment, en un avió)
__NOTOC__{{inacabat}}
Estem escrivint un llibre sense pressa, sense pausa. Ho estem fent obertament i ens agradaria comptar amb tu. Aquí expliquem com ens pots seguir amb la teva lectura. Per a saber més sobre el projecte i com participar-hi, consulta [[Volem escriure un llibre]].
Per a saber més sobre el projecte i com participar-hi, consulta [[Volem escriure un llibre]].== En breu ==
== Registreu-vos si voleu ==Si avui tens pressa, això és tot el que has de saber:
Tots els continguts d# L'espiral[[Índex]] reflecteix l'estat actual del llibre.org són públics i visibles a tothom# A [[Especial:Canvis recents|Canvis recents]] pots veure què hem fet darrerament. La participació anònima en aquest projecte també és totalment possible# Si vols rebre un avís quan publiquem nous capítols, sense cap necessitat de registrarsubscriu-voste al [[Espiral:Butlletí Espiral|Butlletí Espiral]].
Ara bé, si [[Especial:Crea_compte|creeu un compte]] (amb pseudònim o nom real, vosaltres trieu) tindreu diversos avantatges:== Lectura activa ==
* Possibilitat de subscriure-us Quan llegeixis un capítol pots continuar llegint, o també pots contribuir un xic a capítols i temes de discussió.* Possibilitat de rebre notificacions per via web o correu electrònicmillorar aquest projecte.* Atribució Els teus clics i historial de les vostres contribucions.* Pàgina de perfil opcionalteves paraules són l'energia que ens mou a escriure més i (esperem) millor.
La introducció de correu electrònic en el moment de registrar-vos Així és opcional, però si no com pots passar a l'afegiu no podreu rebre notificacions per correu ni podreu recuperar la vostra contrasenya si l'oblideu. Us recomanem que afegiu la vostra adreça de correu. Nosaltres no compartirem les vostres dades amb ningú.acció:
== Índex del llibre ==L'[[Índex]] reflecteix l'estat actual del llibre.* Els Avalua capítols finalitzats apareixen en blau sense etiqueta.* Els [[Espiral:Guia de revisió|esborranys en revisió]] són capítols que es consideren gairebé finalitzats Agraeix edicions i demanen un repàscomentaris.* Els [[:Categoria:Esborranys en curs|esborranys Participa en curs]] són capítols que estem escrivint actualment.* Les [[:Categoria:Notes|notes]] són capítols sobre els quals només hem apuntat les primeres idees.* Els enllaços vermells indiquen capítols identificats però no començatsdiscussions.
== Llegir a un wiki ==Estem escrivint aquest Un cop t'hagis familiaritzat amb el llibre amb MediaWiki, considera la mateixa eina utilitzada per la [https://ca.wikipedia.org/ Viquipèdia] i molts altres projectes possibilitat de creació col·laborativa. Per aixòpromoure'l, sempre que podem enllacem a les [https://www.mediawiki.org/wiki/Help:Contents/ca instruccions d'ús de MediaWiki]revisar-lo o redactar-lo.
== Seguiu Tingues en compte que totes les contribucions fetes a espiral.org són publicades amb la publicació de nous capítols ==llicència CC0 (domini públic).
== Això és un wiki ==Estem escrivint aquest llibre amb MediaWiki, la mateixa eina utilitzada per la [https://ca.wikipedia.org/ Viquipèdia] i molts altres projectes de creació col·laborativa. Per a més informació sobre aquesta eina, consulta l'[https://www.mediawiki.org/wiki/Help:Contents/ca Ajuda] a MediaWiki.org o simplement [[Discussio_|FIXMEpregunta aquí]].
== Seguiu els Qualsevol pot* llegir textos * editar textos* participar en discussions* seguir canvis a un capítol ==recents.
..Si [[Especial:Crea_compte|crees un compte]] també podràs* vigilar pàgines i rebre notificacions quan registrin activitat* avaluar capítols* agrair edicions i comentaris* signar les teves edicions i comentaris* tenir un historial amb totes les teves contribucions* tenir una pàgina de perfil.
== Feu preguntes i comentaris 99% públic ==
...Si t'agrada llegir, aquí trobaràs gairebé tot a la vista:
== Participeu ==* Tots els continguts del llibre són aquí; no hi ha cap rerebotiga enlloc.* Cada pàgina té un historial amb totes les versions anteriors i la possibilitat de comparar versions.* També pots accedit a metadades sobre cada pàgina, com per exemple les seves estadístiques o altres pàgines que hi enllacen.
Més enllà dels contingut del llibre,  * Cada pàgina té una discussió associada i totes les discussions són públiques.* Els agraïments compartits mitjançant "Agraeix" són públics.* Cada usuària pot tenir la seva pàgina de perfil (pública) amb la seva discussió associada (sí, pública també).* Les pàgines d'organització del projecte també són a la vista i obertes a la participació.* Si t'interessa la part tècnica, pots tafanejar les pàgines de configuració d'aquest wiki i del servidor.* I si tens temps i ganes, hi ha un grapat de pàgines especials que ofereixen més dades. Quina informació es manté privada? * Ningú no pot accedir a la teva contrasenya, que està encriptada en el servidor.* Si envies un missatge a una altra editora mitjançant '''FIXME''', només tu i la destinatària accedireu al missatge.* Només tu i les administradores del servidor poden accedir a la teva llista de seguiment i les teves preferències, inclosa la teva adreça de correu electrònic. Nosaltres no extraurem ni compartirem les teves dades sota cap motiu.