Espiral:Guia de revisió

De Espiral
Salta a la navegació Salta a la cerca

Gràcies a la plataforma col·laborativa en línia que utilitzem, qualsevol persona pot contribuir a la millora dels textos amb preguntes, propostes i correccions.

Qui pot revisar

Tothom pot revisar. Per a una revisió eficient és convenient haver llegit Volem escriure un llibre (per a entendre el projecte), la Guia de lectura (per a conèixer les eines) i la Guia de redacció (per a conèixer les expectacions).

Objectiu de la revisió

Quatre ulls veuen més que dos, dos cervells pensen més que un... Bé, no necessàriament, però ja ens entenem. L'objectiu és que els esborranys passin per la revisió de múltiples persones amb múltiples perspectives i experiències per a obtenir un millor resultat final.

Només hi ha una ocasió per a tenir una primera impressió. Si la lectura d'un capítol et desperta la necessitat de millorar-lo, no dubtis en compartir la teva revisió. El que per a una persona pot ser un missatge clar, per a una altra pot ser tot el contrari. Una bona revisió a temps pot reduir aquest risc.

On revisar

La teva atenció és especialment benvinguda en els esborranys en revisió. Aquests capítols ofereixen textos complerts que passen per una revisió de com a mínim 29 dies abans de ser considerats finalitzats.

Els esborranys en curs encara s'estan redactant i les notes són això, simples reculls d'idees. També els pots revisar però tingues en compte que son textos en flux, inestables.

Com revisar

  • Avaluar capítols és la manera més simple i ràpida de manifestar la teva opinió.
  • Editar textos és la millor manera de corregir errors i fer petits canvis. No tinguis por de trencar cap text ni cap normal. Això és un wiki i les edicions són benvingudes. El pitjor que pot passar és que algú reverteixi la teva edició amb un clic i una breu explicació.
  • Per a introduir canvis més profunds, participa en discussions obertes o crea una nova discussió amb la teva proposta.

Per a evitar problemes de privacitat i propietat intel·lectual, demanem a tothom que contribueixi les seves revisions a través d'espiral.org, on tots els continguts són públics i entregats al domini públic. No ens responsabilitzem de les idees i revisions que siguin compartides en altres plataformes o a través de canals privats.Projecte: Volem escriure un llibre - Butlletí Espiral - Guia de lectura - Guia de promoció - Guia de revisió - Guia de redacció - Administració