Felicitat per a tothom

De Espiral
La revisió el 21:05, 15 set 2016 per Icaria36 (discussió | contribucions) (Vetes i fils assimilats.)
Salta a la navegació Salta a la cerca
Redacció en marxa. Benvingudes les idees!

Les societats humanes estan farcides de problemes causats pels propis humans. Guerra, opressió, crisi, pobresa... La complexitat d'aquests problemes pot desbordar qualsevol persona, empenyent-la cap a la impotència o l'apatia. Els pocs que aconsegueixen plantar cara a les injustícies sovint són destruïts o assimilats pel sistema contra el qual lluiten.

Què fer? Tot canvi comença amb tu.

L'estratègia espiral és una eina per a col·laborar en una aspiració comuna: felicitat per a tothom. Aquesta és la millor aspiració que els humans ens podem plantejar com a civilització. També és el millor objectiu personal. Buscar la felicitat per a tothom és una manera de trobar la felicitat personal. Com pot algú construir una vida feliç per a si mateixa? La felicitat personal és una condició necessària per a assolit la felicitat per a tothom, i els camins que ens porten a una o altra són essencialment els mateixos.

Hom pot dir amb raó filosòfica que "felicitat" i "tothom" són termes extremament complexos. Què és la felicitat? Fins a on arriba "tothom"? L'estratègia espiral és ben pragmàtica. Si l'objectiu és felicitat per a tothom, el que importa és reduir patiment i incrementar l'impacte. Hi ha moltes causes d'infelicitat que escapen al nostre control, des de catàstrofes naturals a disfuncions cerebrals. Enfoquem-nos en les causes d'infelicitat causades pels humans sobre altres humans a consciència. El teu punt de partença ets tu, el teu estat d'ànim i les teves accions.

Hom pot dir amb raó matemàtica que la felicitat per a tothom és una utopia irrealitzable. No seria la primera utopia capaç de motivar canvis personals i socials. L'objectiu és caminar pas a pas cap a la felicitat per a tothom. Sense pressa, sense pausa. En un camí llarg, la primera passa és sempre la més difícil, i la següent passa és sempre a l'abast.

Hom pot dir amb raó històrica que el temps de les ideologies de masses ha passat. Per a assolir la felicitat per a tothom hi ha tants camins com caminants. Un cargol és ben diferent d'una galàxia, però ambdós comparteixen una geometria espiral evident. Persones ben diferents contribueixen a la felicitat per a tothom seguint els seus propis camins, diferents entre ells però amb un principi espiral comú.

Hom pot dir amb raó teòrica que una estratègia són només paraules. L'estratègia espiral és una crida a l'acció. Enfoquem-nos en accions, accions que puguin ser dutes a terme per persones iniciant-se en els camins espirals i per aquells més avançats. Cadascú camina la seva espiral, en un moviment social. L'estratègia espiral és un mapa de ruta.