Felicitat per a tothom

De Espiral
La revisió el 20:28, 17 set 2016 per Icaria36 (discussió | contribucions) (Utopia irrealitzable)
Salta a la navegació Salta a la cerca
Redacció en marxa. Benvingudes les idees!

Les societats humanes estan farcides de problemes causats pels propis humans. Guerra, opressió, crisi, pobresa... La complexitat d'aquests problemes pot desbordar qualsevol persona, empenyent-la cap a la impotència o l'apatia. Els pocs que aconsegueixen plantar cara a les injustícies sovint són destruïts o assimilats pel sistema contra el qual lluiten.

Què fer? Tot canvi comença amb tu.

L'estratègia espiral és una eina per a col·laborar en una aspiració comuna: felicitat per a tothom. Aquesta és la millor aspiració que els humans ens podem plantejar com a civilització.

Felicitat per a tothom és també la millor aspiració personal. Ajudant al pròxim ens ajudem a nosaltres mateixos. Buscant la felicitat per als altres trobem la nostra pròpia felicitat. "Tothom" comença amb tu, i la felicitat per a tothom passa per la felicitat per a tu.

Si penses que la felicitat per a tothom és una utopia irrealitzable, pensa també que no seria la primera utopia motivadora de canvis personals i socials. El primer pas és treballar en el teu estat d'ànim i les teves accions. Millorar-los no té res d'utòpic. En un camí llarg la primera passa és sempre la més difícil, i la següent és sempre a l'abast. Sense pressa, sense pausa.

"Felicitat" i "tothom" són termes extremament complexos. Què és la felicitat? Fins a on arriba "tothom"? L'estratègia espiral és ben pragmàtica. Si l'objectiu és felicitat per a tothom, el que importa és reduir patiment i incrementar l'efecte. Amb tants problemes concrets per resoldre, no val la pena encallar-nos en debats abstractes.

Per a assolir la felicitat per a tothom hi ha tants camins com caminants. Un cargol és ben diferent d'una galàxia, però ambdós comparteixen una geometria espiral evident. Persones ben diferents contribueixen a la felicitat per a tothom seguint els seus propis camins, diferents entre ells però amb un principi espiral com

L'estratègia espiral és una crida a l'acció. Enfoquem-nos en accions, accions que puguin ser dutes a terme per persones iniciant-se en els camins espirals i per aquells més avançats. Cadascú camina la seva espiral, en un moviment social. L'estratègia espiral és un mapa de ruta.