Diferència entre revisions de la pàgina «Usuari:Icaria36/Confederació»

De Espiral
Salta a la navegació Salta a la cerca
(→‎Fetes: Exemples d'instaŀlacions de Discourse)
(Gràcies per l'atenció en els primera dies d'aquesta proposta. Seguim a https://confederac.io.)
 
Línia 1: Línia 1:
Aquesta és una proposta per a crear un espai a Internet de trobada i cooperació entre amants de la llibertat. El seu nom provisional és "Confederació".
+
= [https://confederac.io confederac.io] =
  
Tant la proposta com el seu nom estan oberts a crítiques i millores. Els vostres comentaris són benvinguts a la pàgina de discussió o per correu a info (((arroba))) espiral (((punt))) org
+
Gràcies per l'atenció en els primera dies d'aquesta proposta. Seguim a https://confederac.io.
 
 
== Oportunitat ==
 
 
 
Estem vivint uns temps agitats. Cada cop més persones estan insatisfetes amb la democràcia de partits, els mitjans corporatius, el consumisme i altres pilars del capitalisme. Cada cop més persones busquen maneres de ser millors habitants d'aquest món, millors membres de les seves societats. Cada cop més grups i mitjans alternatius s'organitzen i actuen. Cada cop més veus apunten a la necessitat de crear estructures de coŀlaboració més enllà de la reacció i la proposta. Diuen: les societats que anhelem no arribaran de sobte en un futur llunyà, les construïm ara i aquí pas a pas.
 
 
 
== Problema ==
 
 
 
Bona part d'aquesta energia transformadora acaba dissolta en les denominades "xarxes socials", un eufemisme per a referir-se a productes capitalistes i de control social de darrera generació. Mentrestant, els grups conscienciats lluiten sovint contra les seves pròpies barreres, patint dificultats per a cooperar amb altres grups i per a trobar simpatitzants. Aquests problemes generals de l'activisme troben una dimensió única en català / a Catalunya, on l'eficàcia mobilitzadora de l'independentisme facilita però a la vegada dificulta la trobada entre amants de la llibertat integral i no limitada als colors d'un estat.
 
 
 
== Proposta ==
 
 
 
Un espai a Internet dedicat a la trobada, l'intercanvi i la coordinació entre amants de la llibertat. Un espai de cooperació entre persones i grups afins, útil per a experts i novells. Un espai complementari i de suport a mitjans alternatius i comunitats especialitzades existents. Un espai autònom sense afiliació ni publicitat, al servei d'organitzacions i activistes. Un espai d'administració descentralitzada i possibilitat d'espais privats. Un espai d'ús i manteniment simple, basat en programari lliure. Un espai segur, amistós i amb mecanismes de protecció contra atacs. Un espai en català obert a altres idiomes.
 
 
 
== Promotores ==
 
 
 
En data d'1 de novembre de 2017, aquesta és una idea promoguda per una sola persona sense afiliació, amb coneixements de comunicació i d'organització de comunitats en línia. Aquesta persona pot aportar els recursos necessaris per a muntar l'espai i administrar-lo inicialment. Però això no serveix de res si no hi ha una massa crítica d'interès. Cal el suport de persones i grups buscant un espai de coŀlaboració, o que depenguin totalment de "xarxes socials" comercials, o que estiguin cansades de mantenir espais propis incloent vandalisme i spam. No calen coneixements tècnics, el que importa són les ganes de difondre, compartir i cooperar. 
 
 
 
== Passes ==
 
 
 
=== Fetes ===
 
 
 
* 2017-11-01: Redacció inicial de la proposta.
 
* 2017-11-01: Tria de [https://www.discourse.org/ Discourse] com a possible eina de programari lliure per a crear aquest espai ([https://try.discourse.org/ demo], [http://beta.ullsvermells.com/ exemple en català], [https://www.discourse.org/customers altres exemples]) . 67% traduïda al català. Podria estar en marxa en 24 hores. Recomanacions alternatives són benvingudes.
 
* 2017-11-01: Tria de Confederació com a possible nom del projecte i contractació del [http://confederac.io/ domini] per si un cas. Recomanacions alternatives són benvingudes.
 
* 2017-11-02: Petita investigació sobre l'estat de la [https://meta.discourse.org/t/catalan-translation/73298/1 traducció de Discourse al català].
 
** 2017-11-03: Resulta que http://ullsvermells.com/ utilitza la versió catalana de Discourse, la qual cosa vol dir que les traduccions són suficientment bones per a posar Confederació en marxa.
 
 
 
=== En curs ===
 
 
 
* 2017-11-01/03: Primera onada de difusió de la proposta entre persones i organitzacions afins amb l'objectiu de copsar interès, rebre primers comentaris i afinar la proposta conseqüentment.
 
 
 
=== Següents ===
 
 
 
* Depenent de la rebuda inicial de la proposta, publicar-la a més llocs i/o crear l'espai directament.
 
* Si l'espai es crea, el primer objectiu és obtenir una massa crítica de participació. Com arribar-hi dependrà de qui participi inicialment i quines siguin les seves necessitats i recomanacions.
 

Revisió de 08:50, 6 nov 2017

confederac.io

Gràcies per l'atenció en els primera dies d'aquesta proposta. Seguim a https://confederac.io.