Discussió:L'estratègia espiral

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

No modificable

Preguntes, suggeriments i altres comentaris sobre L'estratègia espiral. Benvinguda la participació en Català, Español, English, Deutsch, Français, Italiano...

Icaria36 (discussiócontribucions)

Estic pensant si "L'estratègia espiral" (al capdavall, un llibre) hauria de ser definit com a "mapa de ruta" o com a "guia". Mapa de ruta és un terme una mica més tècnic i complex (roadmap, en anglès) però té una connotació d'eina d'orientació que dóna més llibertat a la persona. És com una brúixola que marca el nord però no el camí precís que has de prendre. Guia és un terme més popular però també més vinculat a unes passes establertes a seguir. I "manual" té aquesta connotació encara més forta.

Per això, penso que de moment "mapa de ruta" ja està bé, però s'accepten suggeriments.

Àlex Heroll (discussiócontribucions)

Hi estic d'acord. Crec que Mapa de ruta té una connotació més flexible, més lliure i més participativa que Guia o Manual.

Felicitat o llibertat?

1
Icaria36 (discussiócontribucions)

https://spiral.wiki (l'antecessor internacional de l'espiral.org en català) va néixer el 16 de juliol de 2013. La primera pàgina creada ja es deia Happiness for everyone. Dies abans havia estat donant voltes al dilema sobre què era més important, la felicitat o la llibertat. És un dilema amb moltes trampes dialèctiques sobre el qual es podrien escriure llibres (i segur que algú els ha escrit). És millor ser feliç sense llibertat o ser lliure sense felicitat?

Al final em vaig decantar per "Felicitat per a tothom" en comptes de "Llibertat per a tothom", sense caure en el parany de millor o pitjor, simplement considerant que la llibertat és una condició necessària per a la cerca i manteniment de la pròpia felicitat. Segurament és possible tenir una vida feliç sense llibertat, però al capdavall aquesta felicitat estarà condicionada per allò que ens mantingui captius.

Sóc ben conscient que aquesta afirmació és filosofia ben simplista i que, filosòficament parlant, caldria entrar més a fons en els conceptes de felicitat i llibertat (som realment lliures fins i tot quan pensem que ho som?), però Espiral no és un projecte de filosofia sinó un projecte d'acció. "Felicitat per a tothom" en un context de llibertat és una ambició prou sòlida per a començar a caminar la nostra espiral.

Cap més tema anterior