Discussió:Volem escriure un llibre

Salta a la navegació Salta a la cerca

Sobre aquest tauler

No modificable

Preguntes, suggeriments i altres comentaris sobre Volem escriure un llibre. Benvinguda la participació en Català, Español, English, Deutsch, Français, Italiano...

Especificacions del llibre imaginari

3
Icaria36 (discussiócontribucions)

A "Estructura" diem que volem escriure Un llibre breu (per sota de 100 pàgines) amb capítols breus (dues pàgines cadascú). Per a comprovar si estem mantenint la promesa, cal definir un format de llibre. Buscant per Internet he trobat diverses recomanacions i una plantilla per a LibreOffice. Així és com ha quedat la cosa:

  • Tall 6x9 polsades, mida habitual per a llibres de butxaca de no-ficció.
  • Marges 0.90" interior, 0.60" exterior, 0.40" superior, 0.30" inferior.
  • Capçalera amb espaiat 0.32" i alçada 0.04".
  • Peu amb espaiat 0.42" i alçada 0.04".
  • Tipus de lletra DejaVu Serif (alternativa lliure a Garamond) de mida 11.

He fet una prova amb un llibre de Virus Editorial a l'atzar (tenen tots els PDFs disponibles) i el contingut d'una pàgina del PDF ha quadrat amb el contingut d'una pàgina amb la plantilla i les especificacions mencionades.

Problema resolt!

Àlex Heroll (discussiócontribucions)

Hola,

Una proposta tècnica.

Proposo que els links obrin finestres noves. Perquè mentre he navegat pels dos enllaços, lletra i editorial, al final no ha estat còmode anar retrocedint. Ha estat més ràpid obrir una altra pestanya al navegador per retornar a Espiral.

Crec que és més útil que s'obrin noves pestanyes i sempre tinguis la referència d'Espiral al navegador.

Què en penseu ?

Icaria36 (discussiócontribucions)

Quan aquesta pregunta ha sortit en altres projectes, les respostes que he sentit apunten a la idea que el programari està dissenyat així perquè és així com la majoria de les usuàries esperen que el programari sigui utilitzat. És una resposta que té sentit.  :)

Les usuàries estan al control del que vulguin fer. Si el que volen és un enllaç a una pàgina nova només han de clicar l'enllaç amb el botó dret del ratolí (o deixar el dit a sobre l'enllaç en el mòbil / la tableta).

PS: Si vols tractar un nou tema és millor fer-ho en una nova discussió. El funcionament dels enllaços no està relacionat amb els formats del llibre imprès. No passa res, només ho dic per a mantenir la casa endreçada.

Una introducció al llibre i a espiral.org

1
Icaria36 (discussiócontribucions)

Inicialment aquesta pàgina tenia la missió de presentar el projecte espiral.org (la web), però d'alguna manera ha acabat convertint-se també en el primer text del llibre, una mena d'introducció. Penso que és interessant tenir aquest text amb una doble missió. És possible que calgui canviar alguna coseta quan el llibre estigui acabat, però quan arribi aquell dia ja en parlarem.  :)

Cap més tema anterior