Canvis

Salta a la navegació Salta a la cerca

Espiral:Guia de lectura

1.963 bytes afegits, fa 2 anys
→‎Això és un wiki: Trec "atorgant-los de zero a cinc estrelles" que ja està dit més a dalt.
{{inacabat}}Estem escrivint un llibre sense pressa, sense pausa. Ho estem fent obertament i ens agradaria comptar amb la teva companyiatu. Aquí expliquem com ens pots seguir amb la teva lectura. Per a saber més sobre el projecte i com participar-hi, consulta [[Volem escriure un llibre]].
Per a saber més sobre el projecte i com participar-hi, consulta [[Volem escriure un llibre]].== En breu ==
== Índex del llibre ==L'[[Índex]] reflecteix l'estat actual del llibre.* Els capítols finalitzats apareixen en blau sense etiqueta.* Els [[Espiral:Guia Si avui tens pressa, això és tot el que has de revisió|esborranys en revisió]] són capítols que es consideren gairebé finalitzats i demanen un repàs.* Els [[:Categoria:Esborranys en curs|esborranys en curs]] són capítols que estem escrivint actualment.* Les [[:Categoriasaber:Notes|notes]] són capítols sobre els quals només hem apuntat les primeres idees.* Els enllaços vermells indiquen capítols identificats però no començats.
== Llegir a un wiki ==# L'[[Índex]] reflecteix l'estat actual del llibre.Estem escrivint aquest llibre amb MediaWiki, la mateixa eina utilitzada per la # [https://calists.wikipediariseup.orgnet/ Viquipèdiawww/subscribe/butlleti-espiral Subscriu-te] al [[:Categoria:Butlletí Espiral|Butlletí Espiral]] i molts altres projectes de creació col·laborativarebràs nous capítols a cada lluna nova. Per això, sempre que podem enllacem a les # A [[Espiral:Novetats|Novetats]] i [[httpsEspecial://wwwCanvis recents|Canvis recents]] pots veure què hem fet darrerament.mediawiki.org/wiki/Help# Si [[Especial:Contents/ca instruccions d'ús de MediaWikiCrea_compte|crees un compte]]podràs fer moltes més coses.
== Seguiu la publicació de nous capítols Lectura activa ==
...A més de llegir capítols pots contribuir a millorar-los:
* [[Special:TopRatings|Avalua capítols]] atorgant-los de zero a cinc estrelles.* Participa en les [https://espiral.org/wiki/Especial:Llista_de_p%C3%A0gines?from=&to=&namespace= Seguiu els canvis 1 discussions associades a un cada capítol ==].
..Els teus clics i les teves paraules són l'energia que ens mou a escriure més i (esperem) millor.
== Feu preguntes i comentaris Això és un wiki ==Estem escrivint aquest llibre amb MediaWiki, la mateixa eina utilitzada per la [https://ca.wikipedia.org/ Viquipèdia] i molts altres projectes de creació col·laborativa. Per a més informació sobre aquesta eina, consulta l'[https://www.mediawiki.org/wiki/Help:Contents/ca Ajuda] a MediaWiki.org o simplement [[Espiral Discussió:Guia de lectura|pregunta aquí]].
Qualsevol pot* Llegir textos.* Editar textos.([https://www.mediawiki.org/wiki/Help:VisualEditor/User_guide/ca ajuda])* Participar en discussions.* Seguir [[Especial:Canvis recents|canvis recents]].
== Participeu ==Si [[Especial:Crea_compte|crees un compte]] també podràs* Vigilar pàgines clicant l'estrella [[File:Vector skin - page not in the watchlist.png]] i rebre notificacions quan registrin activitat. * Avaluar capítols.* Agrair edicions i comentaris clicant "Agraeix".* Signar les teves edicions i comentaris.* Tenir un historial amb totes les teves contribucions.* Tenir una pàgina de perfil. ([https://www.mediawiki.org/wiki/Help:User_page/ca ajuda])
...== 99% públic ==
=== Registreu-vos ===Si t'agrada llegir, aquí trobaràs gairebé tot a la vista:
La participació anònima en aquest project és totalment possible* Tots els continguts del llibre són públics, sense cap necessitat de registrar-vos. No obstant això, si fins i tot [[Especial:Crea_compteCategoria:Notes|creeu un compteels esborranys més bàsics]] .* Cada pàgina té un historial amb totes les versions anteriors i la possibilitat de comparar versions. (amb pseudònim o nom real, vosaltres trieu[https://espiral.org/w/index.php?title=Felicitat_per_a_tothom&action=history exemple]) tindreu diversos avantatges:
* Atribució i historial de les vostres contribucions.* Possibilitat de subscriure-us a capítols i temes de discussió.* Possibilitat de rebre notificacions per via web o correu electrònic.* Pàgina d'usuària opcional.Més enllà del llibre,
La introducció * Cada pàgina té una pàgina "Discussió" associada i totes les discussions són públiques. ([[Discussió:Felicitat_per_a_tothom|exemple]])* Cada usuària pot tenir la seva pàgina de correu electrònic en el moment perfil (pública) amb la seva discussió associada (sí, pública també).* Les [https://espiral.org/wiki/Especial:Llista_de_p%C3%A0gines?from=&to=&namespace=4 pàgines d'organització del projecte] també són a la vista i obertes a la participació.* Si t'interessa la part tècnica, pots tafanejar les pàgines de registrar[https://espiral.org/wiki/Especial:Llista_de_p%C3%A0gines?from=&to=&namespace=8 configuració d'aquest wiki] i del [https://github.com/miraheze/mw-vos és opcionalconfig/blob/master/LocalSettings.php servidor].* I si tens temps i ganes, però si hi ha un grapat de [[Especial:Pàgines_especials|pàgines especials]] que ofereixen més dades. == 1% privat == Quina informació es manté privada? * Ningú no l'afegiu no podreu rebre notificacions per correu ni podreu recuperar pot accedir a la vostra teva contrasenya si l'oblideu, que està encriptada en el servidor.* Si envies un missatge a una altra editora mitjançant [[Especial:Envia missatge]], només tu i la destinatària accedireu al missatge.* Només tu i les administradores del servidor poden accedir a la teva [[Especial:Llista_de_seguiment|llista de seguiment]] i les teves [[Especial:Preferències|preferències]], inclosa la teva adreça de correu electrònic. Nosaltres no compartirem les vostres teves dades amb ningúterceres persones o grups{{Projecte Espiral}}

Menú de navegació