Canvis

Salta a la navegació Salta a la cerca
→‎Això és un wiki: Trec "atorgant-los de zero a cinc estrelles" que ja està dit més a dalt.
__NOTOC__{{inacabat}}Estem escrivint un llibre sense pressa, sense pausa. Ho estem fent obertament i ens agradaria comptar amb tu. Aquí expliquem com ens pots seguir amb la teva lectura. Per a saber més sobre el projecte i com participar-hi, consulta [[Volem escriure un llibre]].
Per a saber més sobre el projecte i com participar-hi, consulta [[Volem escriure un llibre]].== En breu ==
== Registreu-vos si voleu ==Si avui tens pressa, això és tot el que has de saber:
Tots els continguts d# L'[[Índex]] reflecteix l'estat actual del llibre.# [https://lists.riseup.net/www/subscribe/butlleti-espiralSubscriu-te] al [[:Categoria:Butlletí Espiral|Butlletí Espiral]] i rebràs nous capítols a cada lluna nova.org són públics # A [[Espiral:Novetats|Novetats]] i visibles a tothom[[Especial:Canvis recents|Canvis recents]] pots veure què hem fet darrerament. La participació anònima en aquest projecte també és totalment possible, sense cap necessitat de registrar-vos# Si [[Especial:Crea_compte|crees un compte]] podràs fer moltes més coses.
Ara bé, si [[Especial:Crea_compte|creeu un compte]] (amb pseudònim o nom real, vosaltres trieu) tindreu diversos avantatges:== Lectura activa ==
* Possibilitat A més de subscriurellegir capítols pots contribuir a millorar-us a capítols i temes de discussió.* Possibilitat de rebre notificacions per via web o correu electrònic.* Atribució i historial de les vostres contribucions.* Pàgina de perfil opcional.los:
La introducció de correu electrònic en el moment de registrar* [[Special:TopRatings|Avalua capítols]] atorgant-vos és opcional, però si no l'afegiu no podreu rebre notificacions per correu ni podreu recuperar la vostra contrasenya si l'oblideu. Us recomanem que afegiu la vostra adreça los de correuzero a cinc estrelles. Nosaltres no compartirem * Participa en les vostres dades amb ningú[https://espiral.org/wiki/Especial:Llista_de_p%C3%A0gines?from=&to=&namespace=1 discussions associades a cada capítol].
== Índex del llibre ==L'[[Índex]] reflecteix Els teus clics i les teves paraules són l'estat actual del llibre.* Els capítols finalitzats apareixen en blau sense etiqueta.* Els [[Espiral:Guia de revisió|esborranys en revisió]] són capítols energia que es consideren gairebé finalitzats ens mou a escriure més i demanen un repàs.* Els [[:Categoria:Esborranys en curs|esborranys en curs]] són capítols que estem escrivint actualment.* Les [[:Categoria:Notes|notes]] són capítols sobre els quals només hem apuntat les primeres idees.* Els enllaços vermells indiquen capítols identificats però no començats(esperem) millor.
== Llegir a Això és un wiki ==Estem escrivint aquest llibre amb MediaWiki, la mateixa eina utilitzada per la [https://ca.wikipedia.org/ Viquipèdia] i molts altres projectes de creació col·laborativa. Per aixòa més informació sobre aquesta eina, sempre que podem enllacem a les consulta l'[https://www.mediawiki.org/wiki/Help:Contents/ca instruccions d'ús Ajuda] a MediaWiki.org o simplement [[Espiral Discussió:Guia de MediaWikilectura|pregunta aquí]].
== Seguiu la publicació de nous capítols ==Qualsevol pot* Llegir textos. * Editar textos. ([https://www.mediawiki.org/wiki/Help:VisualEditor/User_guide/ca ajuda])* Participar en discussions.* Seguir [[Especial:Canvis recents|canvis recents]].
Si [[Especial:Crea_compte|crees un compte]] també podràs* Vigilar pàgines clicant l'estrella [[File:Vector skin - page not in the watchlist.png]] i rebre notificacions quan registrin activitat.* Avaluar capítols.* Agrair edicions i comentaris clicant "Agraeix".* Signar les teves edicions i comentaris.* Tenir un historial amb totes les teves contribucions.* Tenir una pàgina de perfil. ([https://www.mediawiki.org/wiki/Help:User_page/ca ajuda])
== Seguiu els canvis a un capítol 99% públic ==
...Si t'agrada llegir, aquí trobaràs gairebé tot a la vista:
== Feu preguntes * Tots els continguts del llibre són públics, fins i tot [[:Categoria:Notes|els esborranys més bàsics]].* Cada pàgina té un historial amb totes les versions anteriors i comentaris la possibilitat de comparar versions. ([https://espiral.org/w/index.php?title=Felicitat_per_a_tothom&action=history exemple])
...Més enllà del llibre,
* Cada pàgina té una pàgina "Discussió" associada i totes les discussions són públiques. ([[Discussió:Felicitat_per_a_tothom|exemple]])* Cada usuària pot tenir la seva pàgina de perfil (pública) amb la seva discussió associada (sí, pública també).* Les [https://espiral.org/wiki/Especial:Llista_de_p%C3%A0gines?from=&to= Participeu &namespace=4 pàgines d'organització del projecte] també són a la vista i obertes a la participació.* Si t'interessa la part tècnica, pots tafanejar les pàgines de [https://espiral.org/wiki/Especial:Llista_de_p%C3%A0gines?from=&to=&namespace=8 configuració d'aquest wiki] i del [https://github.com/miraheze/mw-config/blob/master/LocalSettings.php servidor].* I si tens temps i ganes, hi ha un grapat de [[Especial:Pàgines_especials|pàgines especials]] que ofereixen més dades.
== 1% privat == Quina informació es manté privada? * Ningú no pot accedir a la teva contrasenya, que està encriptada en el servidor.* Si envies un missatge a una altra editora mitjançant [[Especial:Envia missatge]], només tu i la destinatària accedireu al missatge.* Només tu i les administradores del servidor poden accedir a la teva [[Especial:Llista_de_seguiment|llista de seguiment]] i les teves [[Especial:Preferències|preferències]], inclosa la teva adreça de correu electrònic.Nosaltres no compartirem les teves dades amb terceres persones o grups. {{Projecte Espiral}}

Menú de navegació