Canvis

Salta a la navegació Salta a la cerca

Espiral:Guia de lectura

576 bytes afegits, fa 2 anys
→‎Això és un wiki: Trec "atorgant-los de zero a cinc estrelles" que ja està dit més a dalt.
__NOTOC__{{inacabat}}
Estem escrivint un llibre sense pressa, sense pausa. Ho estem fent obertament i ens agradaria comptar amb tu. Aquí expliquem com ens pots seguir amb la teva lectura. Per a saber més sobre el projecte i com participar-hi, consulta [[Volem escriure un llibre]].
# L'[[Índex]] reflecteix l'estat actual del llibre.
# [https://lists.riseup.net/www/subscribe/butlleti-espiral Subscriu-te] al [[:Categoria:Butlletí Espiral|Butlletí Espiral]] i rebràs nous capítols a cada lluna nova.# A [[Espiral:Novetats|Novetats]] i [[Especial:Canvis recents|Canvis recents]] pots veure què hem fet darrerament.# Si vols rebre un avís quan publiquem nous capítols, subscriu-te al [[EspiralEspecial:Butlletí EspiralCrea_compte|Butlletí Espiralcrees un compte]]podràs fer moltes més coses.
== Lectura activa ==
Quan llegeixis un capítol pots continuar llegint, o també A més de llegir capítols pots contribuir un xic a millorar aquest projecte. Els teus clics i les teves paraules són l'energia que ens mou a escriure més i (esperem) millor.-los:
Així és com pots passar * [[Special:TopRatings|Avalua capítols]] atorgant-los de zero a l'acciócinc estrelles.* Participa en les [https://espiral.org/wiki/Especial:Llista_de_p%C3%A0gines?from=&to=&namespace=1 discussions associades a cada capítol].
* Avalua capítols.* Agraeix edicions Els teus clics i comentaris.* Participa en discussions. Un cop t'hagis familiaritzat amb el llibre, considera la possibilitat de promoureles teves paraules són l'l, revisar-lo o redactar-lo.  Tingues en compte energia que totes les contribucions fetes ens mou a espiral.org són publicades amb la llicència CC0 escriure més i (domini públicesperem)millor.
== Això és un wiki ==
Estem escrivint aquest llibre amb MediaWiki, la mateixa eina utilitzada per la [https://ca.wikipedia.org/ Viquipèdia] i molts altres projectes de creació col·laborativa. Per a més informació sobre aquesta eina, consulta l'[https://www.mediawiki.org/wiki/Help:Contents/ca Ajuda] a MediaWiki.org o simplement [[Discussio_Espiral Discussió:Guia de lectura|FIXMEpregunta pregunta aquí]].
Qualsevol pot
* llegir Llegir textos . * editar Editar textos. ([https://www.mediawiki.org/wiki/Help:VisualEditor/User_guide/ca ajuda])* participar Participar en discussions.* seguir Seguir [[Especial:Canvis recents|canvis recents]].
Si [[Especial:Crea_compte|crees un compte]] també podràs
* vigilar Vigilar pàgines clicant l'estrella [[File:Vector skin - page not in the watchlist.png]] i rebre notificacions quan registrin activitat. * avaluar Avaluar capítols.* agrair Agrair edicions i comentarisclicant "Agraeix".* signar Signar les teves edicions i comentaris.* tenir Tenir un historial amb totes les teves contribucions.* tenir Tenir una pàgina de perfil.([https://www.mediawiki.org/wiki/Help:User_page/ca ajuda])
== 99% públic ==
Si t'agrada llegir, aquí trobaràs gairebé tot a la vista:
* Tots els continguts del llibre són aquí; no hi ha cap rerebotiga enllocpúblics, fins i tot [[:Categoria:Notes|els esborranys més bàsics]].* Cada pàgina té un historial amb totes les versions anteriors i la possibilitat de comparar versions.* També pots accedit a metadades sobre cada pàgina, com per ([https://espiral.org/w/index.php?title=Felicitat_per_a_tothom&action=history exemple les seves estadístiques o altres pàgines que hi enllacen.])
Més enllà dels contingut del llibre,
* Cada pàgina té una discussió pàgina "Discussió" associada i totes les discussions són públiques.* Els agraïments compartits mitjançant "Agraeix" són públics. ([[Discussió:Felicitat_per_a_tothom|exemple]])
* Cada usuària pot tenir la seva pàgina de perfil (pública) amb la seva discussió associada (sí, pública també).
* Les [https://espiral.org/wiki/Especial:Llista_de_p%C3%A0gines?from=&to=&namespace=4 pàgines d'organització del projecte ] també són a la vista i obertes a la participació.* Si t'interessa la part tècnica, pots tafanejar les pàgines de [https://espiral.org/wiki/Especial:Llista_de_p%C3%A0gines?from=&to=&namespace=8 configuració d'aquest wiki ] i del [https://github.com/miraheze/mw-config/blob/master/LocalSettings.php servidor].* I si tens temps i ganes, hi ha un grapat de [[Especial:Pàgines_especials|pàgines especials ]] que ofereixen més dades. == 1% privat ==
Quina informació es manté privada?
* Ningú no pot accedir a la teva contrasenya, que està encriptada en el servidor.
* Si envies un missatge a una altra editora mitjançant '''FIXME'''[[Especial:Envia missatge]], només tu i la destinatària accedireu al missatge.* Només tu i les administradores del servidor poden accedir a la teva [[Especial:Llista_de_seguiment|llista de seguiment ]] i les teves [[Especial:Preferències|preferències]], inclosa la teva adreça de correu electrònic. Nosaltres no extraurem ni compartirem les teves dades sota cap motiuamb terceres persones o grups{{Projecte Espiral}}

Menú de navegació