Tema de Discussió:Volem escriure un llibre

Salta a la navegació Salta a la cerca

Especificacions del llibre imaginari

3
Icaria36 (discussiócontribucions)

A "Estructura" diem que volem escriure Un llibre breu (per sota de 100 pàgines) amb capítols breus (dues pàgines cadascú). Per a comprovar si estem mantenint la promesa, cal definir un format de llibre. Buscant per Internet he trobat diverses recomanacions i una plantilla per a LibreOffice. Així és com ha quedat la cosa:

  • Tall 6x9 polsades, mida habitual per a llibres de butxaca de no-ficció.
  • Marges 0.90" interior, 0.60" exterior, 0.40" superior, 0.30" inferior.
  • Capçalera amb espaiat 0.32" i alçada 0.04".
  • Peu amb espaiat 0.42" i alçada 0.04".
  • Tipus de lletra DejaVu Serif (alternativa lliure a Garamond) de mida 11.

He fet una prova amb un llibre de Virus Editorial a l'atzar (tenen tots els PDFs disponibles) i el contingut d'una pàgina del PDF ha quadrat amb el contingut d'una pàgina amb la plantilla i les especificacions mencionades.

Problema resolt!

Àlex Heroll (discussiócontribucions)

Hola,

Una proposta tècnica.

Proposo que els links obrin finestres noves. Perquè mentre he navegat pels dos enllaços, lletra i editorial, al final no ha estat còmode anar retrocedint. Ha estat més ràpid obrir una altra pestanya al navegador per retornar a Espiral.

Crec que és més útil que s'obrin noves pestanyes i sempre tinguis la referència d'Espiral al navegador.

Què en penseu ?

Icaria36 (discussiócontribucions)

Quan aquesta pregunta ha sortit en altres projectes, les respostes que he sentit apunten a la idea que el programari està dissenyat així perquè és així com la majoria de les usuàries esperen que el programari sigui utilitzat. És una resposta que té sentit.  :)

Les usuàries estan al control del que vulguin fer. Si el que volen és un enllaç a una pàgina nova només han de clicar l'enllaç amb el botó dret del ratolí (o deixar el dit a sobre l'enllaç en el mòbil / la tableta).

PS: Si vols tractar un nou tema és millor fer-ho en una nova discussió. El funcionament dels enllaços no està relacionat amb els formats del llibre imprès. No passa res, només ho dic per a mantenir la casa endreçada.