Tema de Discussió:Felicitat per a tothom

Salta a la navegació Salta a la cerca

Dubtes sobre el començament del llibre

7
Icaria36 (discussiócontribucions)

El primer paràgraf del primer capítol és certament important. Ara el llibre comença amb "L'estratègia espiral és..." Aquest és un principi correcte, gairebé enciclopèdicament correcte (començar amb una definició). Una alternativa que tinc al cap seria començar amb "Guerra, opressió, crisi, pobresa..." Aquest és un principi més dramàtic, però el motiu principal per a moure'l seria començar el llibre amb el plantejament del problema. Si aquest llibre és rellevant, si l'estratègia espiral és rellevant, és perquè hi ha aquest gran problema que hem d'intentar resoldre, i com.

De moment deixo l'ordre dels paràgrafs com està. Seguiré rumiant sobre la possibilitat de canviar l'ordre de paràgrafs a mesura que vagi repassant els que em manquen. Aviam cap a on evoluciona aquesta idea. Altres opinions són benvingudes.

Peppuig (discussiócontribucions)

Un començament "acadèmic" sense massa trempera. Potser només cal invertir la frase. "Felicitat per a tothom, l'estratègia...

Icaria36 (discussiócontribucions)

Prenc nota. De fet, ja la vaig prendre ahir i esperava tenir una millor resposta avui, però mira quina hora és i encara res.

Encara no he descartat l'opció de començar amb el que és l'actual tercer paràgraf, amb retocs (el de "Guerra, opressió, crisi, pobresa... Què fer?)

Doncs això, què fer?

Icaria36 (discussiócontribucions)

Una altra possibilitat:

"Felicitat per a tothom és la millor aspiració que ens podem plantejar com a civilització. La llibertat sense felicitat no és llibertat. El progrés sense felicitat no és progrés. La seguretat sense felicitat no és seguretat. Quina altra millor aspiració pot haver que la felicitat? L'estratègia espiral és una eina per a col·laborar en aquesta aspiració comuna. Felicitat per a tothom!"

Normalment no preguntaria tant i tiraria pel dret amb alguna de les opcions. Però essent el principi del llibre ja em fa gràcia rebre més opinions. De tota manera, mencionaré aquest tema al proper butlletí, i a partir d'allà faré recollida d'opinions (si n'arriben més) i conclusió.

Àlex Heroll (discussiócontribucions)

M'agrada el redactat segon. Crec que el ritme està millor trenat amb una idea per frase.

Icaria36 (discussiócontribucions)

Moltes gràcies! He canviat el primer paràgraf. Peppuig, millor?

Anna Matamala (discussiócontribucions)

M'agrada més en la versió girada d'ara que no pas en la inicial.