Tema de Discussió:Felicitat

Salta a la navegació Salta a la cerca

Proposta sobre vida confortable

3
Àlex Heroll (discussiócontribucions)

M'agradaria proposar una aportació sobre el redactat de vida confortable. M'agrada el concepte però proposo ampliar la redacció :

Text proposat : per què tantes persones no troben la felicitat ? tot i la seva vida confortable i les seves condicions materials i sanitàries, especialment elevades a les societats occidentals ?

Ho proposo perquè crec important que entenem l'evolució d'una part d'aquesta infelicitat : durant segles se'ns ha fet creure que el progrés social (millor alimentació, millor sanitat, més béns materials de consum...) eren el senderi que culminaria en la Felicitat Social i Individual.

Ara, que la majoria d'occidentals tenim la sort de viure en societats opulentes (o si més no, ens hem apropat fins a límits inimaginables per les nostres avantpassades de només 120 anys enrere).... resulta que no tothom és feliç.

Aquesta paradoxa és la que volia posar en relleu amb la proposta de text que us presento.

Icaria36 (discussiócontribucions)

Hola Àlex, el punt que toques és interessant, però no sé si les persones que llegeixin la frase que proposes deduiran tota la resta. Rellegint el paràgraf i els teus comentaris he arribat a la conclusió que "vida comfortable" és un concepte fluix i molt relatiu. L'he tret i he insistit en el concepte de subsistència mencionat en la línia anterior, simplificant tot plegat una mica. Com ho veus?

Àlex Heroll (discussiócontribucions)

M'agrada la teva argumentació. Certament, "subsistencia" té una visió molt més encertada pel text.